Här berättar vi mer om ett par tillbehör till smartphone som ger dig mycket bättre bild och ljud!

Du behöver inte köpa en DSLR eller videokamera för att spela in bra videos. Med en gimbal och ljudinspelare kommer du långt och du kan använda dom tillbehören med den smartphone du redan har.

Stadigare video med Zhiyun Smooth-Q

Zhiyun Smooth-Q är en mycket bra och prisvärd gimbal som passar alla smartphones som är 58-85 mm breda! Det finns dessutom en app till gimbalen och med den appen kommer du åt väldigt spännande funktioner som ”face-tracking”, panorama och timelapse. Enkel att balansera och du behöver inte balansera om när du vill filma i porträttläge. Upp till 12 timmars batteritid och möjligheten att koppla in en powerbank är inte heller fel!

Bättre ljud med Zoom H1

Zoom H1 är en mycket lättanvänd och portabel ljudinspelare! Du kan spela in ljudet direkt i stereo eller koppla in en extern mikrofon eller mygga och plocka upp ljudet därifrån. Med H1 kan du dessutom koppla in hörlurar och få medhörning. Enkel att använda och upp till 10 timmars batteritid. Kan monteras på din kamera eller handhållas vid intervjuer.

Vindpuff för ljudinspelning utomhus

Ska du spela in utomhus så kom ihåg det långhåriga vindskyddet! Till H1 medföljer det ett puffskydd som är perfekt inomhus vid intervjuer och liknande men ska du spela in ljud utomhus så komplettera gärna med vindskydd.

Video

I den här videon börjar vi med att visa upp produkterna som vi sen använde för att filma hunden Elsa på stranden! Alla ljudeffekterna - vågor, bildörr som öppnas och Elsa som plaskar i vattnet - är inspelade efteråt med Zoom H1. Ljudet är sen synkat i efterbearbetningen. Vill du spela in ljud samtidigt som du använder gimbalen Smooth-Q så går det självklart också. Då kan du fästa ljudinspelaren under gimbalen i 1/4" gängan med hjälp av en Friction Arm. (Om du kikar på videon på din smartphone så använd gärna hörlurar för bästa ljud.)

Zhiyun Smooth-Q & Zoom H1 from Kaffebrus on Vimeo.