• Fri frakt vid köp över 1000 kr
  • Snabba leveranser  
  • Kundtjänst 08 - 518 169 00

Din kundvagn

Din kundvagn (0)

Välkommen till Kaffebrus!

Kaffebrus AB startades av Henrik Nordström 2005. För att ge lite bakgrund om företaget vill jag berätta hur allting började...

Som tonåring skejtade jag dagligen och började fotografera vänner och artister men framförallt åkte jag kors och tvärs över Sverige på konserter för att sen dyka in i mörkrummet på den lokala fritidsgården Per Helsa i Ystad. Jag publicerade sen de här bilderna i mitt fanzine tillsammans med intervjuer. Jag älskade att fotografera och dokumentera och såg kameran som ett sätt att möta människor, som en isbrytare för att få kontakt med min omvärld.

2002 fick jag jobb som fotolärare i Jönköping och då jag fortfarande var student själv så hade jag en väldigt begränsad budget för fotoprylar. Jag ville lära mig mer om studiofoto och blixtar men kunde inte riktigt få ihop till ett studioset. Jag kom över en begagnad kamerablixt och IR-sändare någon gång 2003 och upptäckte möjligheterna med att jobba med enkla medel. 2003 beställde jag stativ, paraply och radiotriggers från USA för att använda som lärare och märkte att det fanns ett stort intresse för denna typ av prylar. Jag tog hem fler och började sälja dessa prylar på nätet. 

2005 öppnade jag kaffebrus.com webbutik och sortimentet hade nu vuxit till att inkludera studioblixtar, reflexskärmar, kamerabatterier och allt en fotograf kunde tänkas behöva. 

2005 var även året då jag började jobba med kortfilm och att göra musikvideos. Jag bodde i Prag och de flesta av mina vänner spelade antingen i band eller gick på den välkända filmutbildningen FAMU. Prag var fantastiskt som fotograf - jag fotograferade dagligen - men jobbade med digitalkamera (tror det var en Canon 10D). Jag skaffade en Sony PDX-10 DV-kamera och började jobba på min första långfilmsdokumentär I Am Eleven. I Am Eleven tog 6 år att göra och har nu visats i över 40 länder. Under inspelningen av I Am Eleven i Indien, Kina, Hong Kong, England, Bulgarien fortsatte jag driva Kaffebrus och allt jag lärde mig som dokumentärfilmare och allt jag använde mig av som filmare plockade jag in i Kaffebrus sortiment. 

Första visningen av I Am Eleven i Indien på barnhemmet i Kerala

Första visningen av I Am Eleven på barnhemmet i Indien efter att färgsatt filmen hos ShootPost i Göteborg. 

Henrik Nordström i Indien

Svarar på mejl i Indien via 2G internet...

Kaffebrus.com har allt du kan behöva som fotograf och filmmakare. Vi säljer allt utom kameror. Vår fokus är på att erbjuda ett brett sortiment av unika kameratillbehör, videotillbehör samt kompletta studiolösningar för privatpersoner, företag och skolor. Bland våra kunder återfinns bland annat Aftonbladet, Bonniers, Clas Ohlson, H&M, IKEA, Skatteverket, SVT, Tailor Store, Tullverket och Utbildningsradion.

Vi är 4 personer på Kaffebrus idag - vår personal är väldigt kunnig inom foto, video och ljussättning och vi hjälper dig gärna att plocka ihop en lösning som passar för dina behov.

Vårt lager ligger i Ystad där vi även har en fullt utrustad hyrstudio. Kontakta oss för mer info om bokning. Vårt eget varumärke omfattar produkter såsom reflexskärmar, stativ, ljustält, softboxar, radiosändare, paraplyn och väskor för studiobruk.

Vi lagerför allt ni ser i butiken, vilket innebär att vi alltid kan erbjuda snabba leveranser!

Om ni har speciella önskemål på produkter ni vill se i sortimentet i framtiden, kontakta oss så får vi se om det är något vi kan få tag på!

Org.nr: 5567333611
Postadress: Förskeppsgatan 2, 271 55 Ystad
Telefon: 08 518 169 00
Skype: Kaffebrus

Kaffebrus™ är ett registrerat varumärke.

Kaffebrus är ett miljömedvetet företag. Vi strävar efter att minimera utsläpp och att vara ett koldioxidpositivt företag genom att använda oss av vind och solenergi, använda minimalt med plast i våra förpackningar och återanvända kartonger. Sen 2012 har vi även gjort vårt bästa för att vårt sortiment framförallt ska bestå av snåla LED-paneler och LED-lampor istället för strömtörstig halogen och lågenergilampor som innehåller tungmetaller.

Vi använder enbart sol och vindkraft. Vi kör ärenden med cykel eller en av våra elbilar. För att kompensera för våra flygfrakter planterar vi cirka 100 träd varje månad i Kenya och investerar löpande i solpaneler via Trine

Din kundvagn

Din kundvagn (0)